Dénes megmondja

Dénes megmondja

Ez a cikk nem arról szól

2015. március 20. - denesberky

Először is itt van ez.

Első körben szeretném megemlíteni, hogy a BKK által a T-Systemstől megrendelt és utóbbi által üzemeltetett új jegyautomaták hatalmas fejlődést jelentenek, nagyon-nagyon király, hogy vannak. Én is többször használtam már, kártyával is fizettem, minden működött, ahogy kell, sorban állás és morcosan néző eladó nélkül, ha véletlenül nagyobb címlettel fizetnél. Szóval összességében remek.

Másod sorban soha nem fog Magyarország az igazi fejlődés útjára lépni, amíg a fenti cikkben leírt vandalizmus elkövetőihez hasonló emberek nagy számban élnek az országban. Egyszerűen nem és kész. Ezek az emberek azt nem képesek felfogni immáron több mint negyed évszázada, hogy bármi, hangsúlyozom, bármi nagyobb beruházást is találunk hazánkban, ami működik és használható, azt a mi adóforintjainkból (mondjuk az enyémből pont nem, de aki Magyarországon dolgozik és adózik annak igen) építették, hozták létre és üzemeltetik. Namost az üzemeltetéshez hozzá tartozik a hibajavítás is, attól függetlenül, hogy azt ki okozta, vagy okozta-e egyáltalán bárki. Ha valaki odamegy egy automatához és betöri a képernyőjét, az saccra ötvenezres kár a képernyő tényleges árával és a szerelési költségekkel együtt. Ötvenezer forintból 156 vonaljegy vagy 5 felnőtt havibérlet jön ki, ami a fent említett harminc megrongált gép esetében egymillió-ötszázezer forint, vagy 4680 vonaljegy, vagy pedig 150 bérlet. Ezt kell tehát a BKK bevételébe valahogy visszatermelni, mert szép dolog, hogy ezt a szerződés szerint nem a BKK fizeti, azonban a szerződésből nyilván nem fog mínuszosan kijönni a T-Systems, tehát abban ezek nagyrésze már benne van. A BKK bevétele a jegyekből és a befizetett adóforintjainkból van, jegyekből nem lehet többet eladni szándékosan, adóforintokból viszont lehet máshonnan elszívni.

Szóval a lényeg, hogy egy korábbi rendszerrel ellentétben itt az állam nem magának és valami felsőbb pénzből épít és hoz létre dolgokat, hanem a mi pénzünkből és nekünk. Vigyázzunk ezekre, már csak azért is, mert ha nem tesszük, a mi pénzünkből újítják fel megint, ami miatt kevesebb fog jutni máshova, ahol esetleg nagyobb szükség is lenne rá.

A fenti cikk meg nem erről szól, hanem a BKK automatáinak működéséről. Az tényleg fontosabb.

A bejegyzés trackback címe:

https://denesmegmondja.blog.hu/api/trackback/id/tr457287399

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása